You are here
Home > Groot-Brittannië > Wales > Cardiff > Animal Wall – Bekeken worden door…

Animal Wall – Bekeken worden door…

Als je richting het kasteel in Cardiff loopt kun je je erg bekeken voelen, over de muur hangen een paar beesten je toe te kijken. De ogen lijken echt en vroeger hadden ze ook een mooie verflaag, die is echter verwijderd. De dieren die het dichtst bij het kasteel hangen werden gesneden door Thomas Nicholls rond 1890. Later, in 1920, werd de rest door Alexander Carrick gesneden. Deze zijn in een strakkere stijl, omdat dat toentertijd in was.
De Animal Wall stond oorspronkelijk aan de voorkant van de klokkentoren en tuin van het kasteel, direct ten westen van de ingang van het kasteel. Het werd verplaatst naar de huidige locatie in 1922-1923 zodat de Duke Street verbreed kon worden. Hierdoor kwam er plaats voor de dieren van Carrick.
In de jaren 1930 schreef Dorothy Howard Rowlands over de ingebeelde capriolen van de dieren. Deze verhalen werden geplaatst in de South Wales Echo en Evening Express. Later werden deze verhalen verzameld en gepubliceerd in een boekje. Een suggestie om de beesten van de muur te verwijderen voor een andere wegverbreding leidde in 1970 tot een publieke verontwaardiging. De beesten bleven gelukkig.

Animal Wall

Geef een reactie

Top