Home » Groot-Brittannië » The Great West Way – Ontdek de weg van Londen naar Bristol
Great West Way
©Great West Way

Het zuiden van Engeland heeft veel te bieden. Waar er veel toeristen langs de zuidkust trekken is er wellicht een spannendere route. Iets noordelijker ligt namelijk de Great West Way. Hier ontdek je al het moois wat Engeland te bieden heeft tussen Londen en Bristol. En dit kan op de manier die jij wil, te voet, met de fiets, auto, trein of zelfs met de boot.

Wat hebben Bath, Stonehenge, Windsor Castle gemeen? Ze liggen allemaal op de route van Londen naar Bristol (of andersom natuurlijk). In 200km ontdek je hoe mooi Engeland is, al wisten wij dat natuurlijk al. De route kan je op eigen tempo ontdekken, en ook op de manier die jij wenst. Natuurlijk kun je je eigen auto pakken, maar ook andere vervoersmiddelen zijn mogelijk. Je kunt zelfs een gedeelte per narrowboat doen, wat wij als Britblog sterk aanraden (lees hier over ons narrowboat avontuur rondom Birmingham).

Great West Way Route mogelijkheden

Great West Way route

Op de website van Great West Way kun je verschillende routes kiezen, die je dus met de verschillende vervoersmiddelen kan doen. Maak een dagtrip vanuit Londen of Bristol of vermaak je twee weken langs de gehele route. De keuze is aan jou. Er zijn voorbeeldreizen, maar je kunt natuurlijk ook zelf je eigen route uitstippelen. Er zijn bezienswaardigheden voor iedereen, van natuur tot steden en van kastelen tot historische monumenten.

Roman Baths
Bath

Er is ook aan slaapplekken gedacht, voor ieder budget is er wel een tip. Denk aan B&B’s, hotels en campings. Wanneer je reist met een narrowboat heb je je overnachtingsplek natuurlijk al bij je.

Mocht je met trein willen reizen is er een speciale Great West Way Discoverer Pass. Hiermee reis je met de trein buiten de spits op de route van Londen naar Bristol en kun je zelfs uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Oxford. Daarnaast is deze ook geldig op de bus op de Great West Way. Ideaal om bijvoorbeeld Stonehenge te bezoeken.

Je kunt kiezen of deze pas drie of zeven dagen geldig is. Wil je maar een gedeelte doen? Dan zijn er ook regionale varianten van deze pas te koop.

Meer informatie Great West Way

Stonehenge

Een aantal bezienswaardigheden op de route:

Meer informatie? englandsgreatwestway.nl of greatwestway.co.ukGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.